Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 20:47 - Печатницата и ренесанса
Автор: printingpress Категория: Технологии   
Прочетен: 187859 Коментари: 0 Гласове:
0



Ренесанса разпространил в Германия, Франция, Англия и Испания в края Петнадесета и шестнадесети век. В своята миграция север възрожденска култура се адаптира към условия, непознати в Италия, например растежа на държавата монархически и силата на обикновените благочестие. В Англия Франция и Испания възрожденска култура тенденция да бъде съд в центъра и следователно против Републиканската. В Германия, не монархически държава съществува, но важна традиция на обикновените печатница е налице, се е намирало в ниските земи. Братята на общия живот, например, е лежащо движение набляга образование и практическо благочестие. Интензивно християнски и в същото време anticlerical (нюанси на какво е да дойде!), хората в такива движения в възрожденска култура инструменти за заточване на умовете срещу духовенството--да не подкопават вярата, но възстановяването му древната апостолска чистота.
Северна хуманисти са били дълбоко посветен на древния живот, но нищо в Северна хуманизъм сравнява на paganizing тенденция, свързана с италианския Ренесанс. Северна хуманисти са главно заинтересовани от проблема на древната църква и на въпроса какво представлява понятието първоначалното християнство.
Два фактора експлоатирани за ускоряване на разпространението на възрожденска култура след 1450: отглеждане на икономически просперитет и печатната преса. Просперитет - в резултат на мира--и спадът на глад и чума доведе до основаването на училища и колежи. В тези училища синовете на Господа и благородници ще получи хуманистичното образование топъл печат внос от Италия. Целта на такова обучение е да подготви мъже за кариера в църквата или служба.
Някъде през 13 век книжни пари и карти за игра от Китай достигна Запада. Те са били "блок печатни," тоест, знаци или картини са били издълбани в дървен блок, напоени и прехвърлени на студен печат. Тъй като всяка дума, фраза или картина е на отделен блок, този метод на възпроизвеждане е скъпо и отнема време.
Разширяването на грамотност сред laypeople и разчитането на правителствата и бизнеса при писмени записи създава търсене за по скъп метод за възпроизвеждане на писменото слово. Внос на хартия от изток, както и "блок-книги" (виж по-горе), са основните стъпки за превръщането на отпечатването на печатница. Обаче дърворезба не са достатъчно трайни, тъй като обхващаха само да разделите в пресата след многократна употреба. Освен това нов блок е трябвало да бъдат издълбани за всеки нов впечатление, и блок беше производство на клишета като неизползваем след като леко различно впечатление е необходимо.
От средата на 15 век няколко печат майстори са били на ръба на усъвършенстване на техниките за печатане с подвижни метални тип. Първият човек да докаже практичността на движимо тип е Йоханес Гутенберг (c.1398-1468), син на благородно семейство на Майнц, Германия. Един бивш stonecutter и Голдсмит, Гутенберг разработени сплав от олово, калай и Антиномия, че ще се стопи при ниска температура, добре в умре гласове и се съхранят в пресата. След това беше възможно да се използва и повторно използване на отделни парчета от типа, като метал, в която те са били подадени не носят на ламиниране, просто като ги подреждате в желания ред. Огледален образ на всяка буква не цели думи или фрази), е издълбан в релеф на малък блок. Отделни писма, лесно подвижни, поставени заедно, за да образуват думи; думи, разделени с празни интервални печатници, формира редове от тип; и редове от типа се върнаха заедно, за да направи една страница. Тъй като писма могат да бъдат организирани във всеки формат, безкрайно разнообразие от текстове могат да се отпечатват от повторно използване и възстановяване тип.
От 1452 г. с помощта на привлечените средства Гутенберг започва своя известен Библията проект. Двеста копия на Библията на Гутенберг двутомната са отпечатани, малък брой от които са отпечатани върху пергамент. Скъпи и красиви Библии са завършени и продавани в 1455 Франкфурт панаир на книгата и струва еквивалента на три години заплащане за средното чиновник. Приблизително петдесет от всички Гутенберг Библии оцелее днес.
Въпреки Гутенберг усилията да се запази техниката си в тайна печатарската преса разпространява бързо. Преди 1500 някои 2500 европейски градове са придобили преси. Немски майстори проведе началото лидерство, но италианците скоро оспорва си превъзходство



Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: printingpress
Категория: Технологии
Прочетен: 210870
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930